מסעדות באיטליה: כללי התנהגות, אוכל מסורתי ויעדי חובה

מסעדות באיטליה: כללי התנהגות, אוכל מסורתי ויעדי חובה

מעטות המדינות בעולם שיש להן את אותו אילן יוחסין קולינרי כמו המטבח האיטלקי.

תרבות האוכל האיטלקית היא בין האהובות ביותר על פני כדור הארץ. כמעט כל מדינה בעולם מארחת אפשרויות אוכל איטלקיות; תוכלו למצוא מנות איטלקיות כמעט בכל מקום.

אבל שום דבר לא משתווה לאיכות המטבח שנמצא במדינה שהולידה את המנות האיקוניות האלה, בין אם בצפון איטליה, מילאנו או פירנצה.

סיור אוכל באיטליה הוא חוויה. למדו על כללי ההתנהגות שאתם צריכים לדעת על אכילה שם, על האוכל המסורתי שאתם חייבים לנסות, ועל יעדי החובה לטיול שלכם באיטליה.

מהו כללי ההתנהגות לאכול באיטליה?

העולם העצום של המטבח האיטלקי נע בין אוכל רחוב לא פורמלי וטעים לשיא של חוויות אוכל משובחות.

כללי ההתנהגות המומלצים עשויים להשתנות בהתאם לסביבה; הסטנדרט המקובל לנימוסי שולחן במסעדה עם כוכב מישלן עשוי להיות שונה מזה של מזללת אמא ופופ ידידותית.

להלן כללים כלליים על תרבות המסעדות האיטלקית שיעזרו לכם להבין ולציית לסטנדרט המקובל של מנהגי האוכל.

נימוסי שולחן

נימוסי שולחן טובים מפגינים הערכה רצינית לארוחה ולמנהגי האוכל המקומיים. שלא כמו רוב האוכל האמריקאי, האוכל האיטלקי יש כמה כללי מזון מרכזיים שהופכים נימוסי שולחן טובים.

יישמו את המנהגים האלה כשאתם אוכלים במסעדה איטלקית או בחברת סועדים איטלקים.

  • העבירו אוכל משמאלכם
  • אל תאכלו עם מרפקים על השולחן
  • טיפול נכון בכלים
  • אל תשתמשו בכפית כדי לאכול פסטה
  • טיפ בין 10 ל -15 אחוזים לשירות מעולה

העבירו אוכל לשמאלכם

פריטים חיוניים בחוויית אכילה איטלקית מלאה הם המנות הניתנות לשיתוף. לחם עם שמן זית מתובל ומתאבנים הם מצרכים בסיסיים בארוחה איטלקית ובדרך כלל חולקים אותם בחופשיות עם כל השולחן.

האיטלקים אוהבים לאכול בסגנון קהילתי או משפחתי. כאשר המנות המשותפות הללו מועברות לשולחן, הן מסתובבות במהירות בין הסועדים להנאת כולם. כאשר מופץ דרך השולחן, האוכל עובר שמאלה.

אם קיבלתם מנה משותפת, העבירו אותה לשמאלכם לאחר שלקחתם את חלקכם.

אל תאכלו עם מרפקים על השולחן

מרפקים על השולחן עשויים להיחשב מחווה גסה בהתאם לסביבה. הנחת המרפקים על השולחן בהקשר של אוכל משובח יכולה להיתפס כתנוחה לא מתחשבת; זה משדר חוסר התחשבות במנהגי התפאורה.

בזמן האכילה, ישיבה בתנוחה מתאימה עם מרפקים ישר מהשולחן מפגינה הקשבה וכבוד לתפאורה. עם זאת, ההקשר הוא הכל.

בסביבה מזדמנת, אכילה עם מרפקים על השולחן אינה נחשבת לתלונה משמעותית. בנוסף, בסביבה רגועה, כמו במהלך שיחה מזדמנת לאחר ארוחת הערב עם קפוצ'ינו, המרפקים על השולחן עשויים להיות מותרים יותר.

טיפול נכון בכלים

האופן שבו אתם מטפלים בכלים שלכם יכול להצביע על רמת נימוסי האוכל שלכם ועל הידע שלכם במנהגים המקומיים. האיטלקים בדרך כלל מחזיקים את המזלג ביד ימין ואת הסכין ביד שמאל.

באופן מכריע, הם לא מחליפים כלים ליד הדומיננטית שלהם לאורך כל הארוחה; אנשים רבים בארצות הברית יחליפו את המזלג והסכין בין היד הדומיננטית שלהם בעת חיתוך מזון, ואז יעברו שוב לאכול.

בעוד תקן זה של נימוסי כלים עשוי להיות קשה עבור אנשים שאינם רגילים אליו, עמידה בו תדבר רבות על המחויבות שלך ללמוד מנהגים מקומיים; כאשר ברומא, לעשות כמו הרומאים לעשות.

אל תשתמשו בכפית כשאתם אוכלים פסטה

ישנה תפיסה מוטעית נפוצה לגבי האופן שבו איטלקים אוכלים פסטה, אחד המזונות הבסיסיים של איטליה. האמונה היא שהסועדים יחזיקו כף ביד שמאל, יניחו אותה על הצלחת, ואז יסובבו פסטה על המזלג כנגד הכף.

האיטלקים לא אוכלים פסטה בדרך זו; הם משתמשים במזלג באופן בלעדי. מטיילים רבים באירופה מחקים את השיטה הזו של אכילת פסטה, רק כדי ללמוד שהאיטלקים לא משתמשים בכפית בדרך זו. כפות יכולות לשפוך רוטב או גבינה על פסטה, אך לעולם לא לאכילתה.

טיפ בין 10 ל -15 אחוזים עבור שירות מעולה

מתן טיפים באירופה שונה מחלקים אחרים של העולם. באמריקה, טיפ הוא חלק בלתי נפרד מחוויית המסעדה. שרתים מקבלים בדרך כלל שכר נמוך יותר; טיפים מהווים חלק ניכר מהכנסתם.

למסעדות אירופאיות אין את אותו תקן להטות.

עם זאת, סועדים מרוצים מוזמנים להשאיר טיפ צנוע. טיפים בין 10 ל -15 אחוזים לשירות מעולה הם השיעור המקובל באיטליה. לעתים קרובות, הסועדים ישאירו טיפ על ידי עיגול כלפי מעלה לסכום הדולרי הקרוב ביותר.

איך כדאי להזמין במסעדה איטלקית?

מבט ראשון בתפריט של מסעדה איטלקית, טרטוריה או בית קפה עשוי להיות מבלבל. תפריטים איטלקיים בדרך כלל יש רשימה של קורסים לבחירה.

  1. אפריטיבו: משקאות לפני הארוחה; משקאות אלה מעוררים את התיאבון לפני תחילת הארוחה.

  2. אנטיפסטי: מתאבנים; בדרך כלל, מנות אנטיפסטו כוללות גבינה כמו פרמג'יאנו או בשרים כמו פרושוטו, זיתים, סלטים ופריטים קטנים הניתנים לחלוקה.

  3. פרימי: מנה ראשונה של ארוחה; פריטי פרימי עשויים לכלול פסטה כמו קרבונרה או ראגו, מרקים וריזוטו.

  4. שנית: המנה השנייה, המנה העיקרית, או המנה; Secondo הם בדרך כלל מנות מבוססות בשר כולל בקר, חזיר, כבש, עוף או פירות ים.

  5. קונטורני: תוספות; פריטים אלה מלווים את המנות העיקריות שלך; דוגמאות כוללות ירקות, פטריות וסלטים.

  6. דולצ'י: קינוחים; פריטי דולצ'י הם המקום בו תמצאו קנולי, טירמיסו, ג'לטו ומנות אחרות לשן המתוקה שלכם.

  7. קפה: משקאות המכילים קפאין לאחר הארוחה; בדרך כלל כוללים קפה איטלקי כמו אספרסו או קפוצ'ינו.

  8. Digestivi: המנה האחרונה מורכבת מליקרים לעיכול כמו Amari או Aperol כדי לסייע לעיכול לאחר ארוחת הערב.

נפח המנות עשוי להיות מרתיע, אך הסועדים אינם נדרשים לבחור פריט לכל מנה. ארוחה סטנדרטית במסעדה איטלקית עשויה לכלול מנה ראשונה מתפריט האנטיפסטי, פריט שני למנה ראשונה, קונטורני נלווה וקינוח מתפריט דולצ'י.

מהם המאכלים המסורתיים של איטליה?

בעוד הסועדים עשויים להכיר את האוכל האיטלקי בארץ מולדתם, זה עשוי להיות רחוק מאוד מאיך שהוא מיוצר באופן מסורתי בארץ המוצא. לאיטליה יש מורשת קולינרית סטרלינג, שראשיתה בתקופה הרומית במקרה של כמה מנות.

הנה כמה מנות איטלקיות מסורתיות להזמין באיטליה:

  • Cacio e Pepe
  • קלמארי
  • ארנצ'יני
  • פיצה נפוליטנית

מה זה Cacio e Pepe?

Cacio e Pepe מתרגם גבינה ופלפל; מדובר במנת פסטה המורכבת מגבינת פקורינו רומנו, פלפל שחור טחון טרי וספגטי.

זו מנה פשוטה אבל קלאסיקה מתמשכת שכל פודי באיטליה צריך לנסות. המאכל הבסיסי הזה מגדיר את המטבח האיטלקי, מהמטבח של סבתא ועד למסעדות יוקרה.

מה זה קלמרי?

מאכלי ים הם אבן פינה של המטבח האיטלקי. עם כל כך הרבה שטח חוף, איטליה היא מדינה המוגדרת על ידי אימוץ של כל מיני מנות פירות ים.

אחד הפופולריים ביותר הוא קלמרי; דיונון מטוגן מוגש בדרך כלל עם רוטב אדום. קלמרי היא הארוחה המושלמת להזמין כמתאבן.

מה זה ארנצ'יני?

ארנצ'יני הם כדורי אורז מטוגנים ממולאים בגבינה, בדרך כלל תערובת הכוללת מוצרלה ופרמזן. הם מגיעים מסיציליה, ומגיעים עם רוטב אדום לטבילה.

יש להם חלק חיצוני פריך ופנים חלק וגבינתי, מה שהופך אותם לאחד המתאבנים הפופולריים ביותר במטבח האיטלקי.

מהי פיצה נפוליטנית?

אולי המנה האיקונית ביותר במטבח האיטלקי, פיצה נפוליטנית מסורתית היא חובה בכל רשימת ביקורת של פודיז באיטליה.

המתכון הקלאסי לפיצה נפוליטנית הוא בצק פיצה קטן ושטוח שנאפה בתנור עצים. רוטב אדום נמרח על רוב הפשטידה, עם מוצרלה מגוררת מלמעלה. מקושטת בבזיליקום טרי, ברור מדוע הפיצה המסורתית הזו מציבה את הסטנדרט לאחד המאכלים האהובים בעולם - היא טעימה.

מהם יעדי החובה לאוכל איטלקי?

למקומות בכל רחבי איטליה יש את הכישרון הייחודי שלהם למטבח שלהם. לגבי יעדי חובה, הנה שלושת המקומות המובילים שכדאי שיהיו לכם במסלול הטיול שלכם.

  • רומא
  • נאפולי
  • טוסקני

רומא

לבירה האיטלקית יש מאות שנים של היסטוריה, שכבות של תרבות, וכל מנה אפשרית שמטיילים רוצים מהמטבח האיטלקי.

למטיילים המבקרים באיטליה כדי לבדר את בלוטות הטעם שלהם, רומא מובטחת להגיש את המנות שנסעתם למדינה.

נאפולי

העיר השלישית בגודלה באיטליה היא בירה גסטרונומית - זה הבית של פיצה.

נאפולי (Naples) נמצאת ממש על חוף הים התיכון. המטבח שלה מושפע עמוקות מטעמי דרום איטליה וקרבתה לים; מנות פירות ים הן חובה. נאפולי היא הכרחית למטיילים המחפשים מנות בהירות וטעימות לאכול על חוף הים.

טוסקנה

טוסקנה היא אזור במרכז איטליה הידוע בעולם בזכות היינות והגבינות שלו.

הווילות ברחבי האזור הכפרי של טוסקנה מייצרות כמה מהיינות הטובים ביותר באיטליה. גבינת פקורינו, אחת הגבינות המפורסמות ביותר באיטליה, מגיעה מטוסקנה. סיורים ברחבי טוסקנה הם חלק חיוני בטיול מכוון אוכל לאיטליה.

לטעום את כל מה שיש לאיטליה להציע עם ETIAS

טיול באיטליה הוא הגשמת חלום של חובב אוכל. אישור הנסיעה של ETIAS יכול לקחת אתכם צעד אחד קרוב יותר ליעד החלומות שלכם כדי לעזור לפודיז לטעום את כל מה שיש לאיטליה להציע.

המעבר של מערכת הרשאת מידע הנסיעות האירופית עשוי להשפיע על היכולת שלך לנסוע למדינות אירופיות כמו איטליה.

כדי להבטיח נסיעה בטוחה ויעילה לאיטליה בעתיד, הגש בקשה לאישור ETAS כאשר הוא יושק ב 2025- .

 

מקורות:

מיס מנר: ההיסטוריה של פורק אינה תעלומה גדולה | וושינגטון פוסט

מדוע סגנון זה של הכנת פיצה זכה למעמד מורשת אונסק"ו | פורבס

הולכים למקור לגבינה איטלקית קדושה | ניו יורק טיימס